Tips

Adidas sneakers, zonder dierenleed

Vegan Adidas Sleek

Ja het bestaat! Ik wist niet dat Adidas bezig was met het ontwikkelen van steeds meer vegan schoenen. Ik wist niet eens dat schoenen die niet van leer gemaakt zijn, niet meteen vegan zijn. Als je je erin verdiept wordt er in zoveel producten, mijn inziens, onterecht gemaakt van producten die een dierlijke oorsprong kennen.

Tijdens schoenmaakproces wordt er dierlijke lijm gebruikt

Schoenen worden vaak gelijmd met lijm gemaakt van beenderen, huiden of vislijm. Het idee hieraan alleen al, haak ik af. Ik ben zeer fan van leren schoenen omdat deze lang meegaan, maar als ik eraan denk hoeveel dieren hiervoor onnodig sterven, verkies ik toch graag wat anders. Ondank dat plastic niet zo duurzaam is, is het wel leedvrij en kan het recycled worden wanneer ik ze niet meer draag en ze

Leer van ananas en paddenstoelen

Ja, hier sta je van te kijken he? Van ananasbladeren en paddenstoelen (MuSkin) kan er een leersoort gemaakt worden. Helaas zijn deze leersoorten nog erg lastig verkrijgbaar, maar het wordt al wel gebruikt voor het maken van portemonnees, tassen, laptopcases, autostoelen en bekleding voor meubelen, horlogebandjes, inlegzolen, hoeden en lampenkappen. Dat klinkt veelbelovend, niet?

Begonnen met favoriete schoenen te veganizen

Adidas is begonnen om zijn 4 bestverkochte modellen te veganizen. De Superstar, Continental 80, Sleek, en de Samba. Daar is sinds kort ook de Stan Smith bijgekomen! Hoe tof is dat! Dus mocht je in de toekomst van plan om nieuwe Adidasjes te scoren, denk er dan aan dat ze dus ook vegan verkrijgbaar zijn. Hier maak je een hoop dieren blij mee!

Adidasjes die lopen als sloffen!

Zelf ben ik erg fan van de Superstar. Onlangs was ik op zoek naar mooie witte sneakers voor de zomer en was er een leuke kortingsactie op de Adidas App. Ik stuitte per toeval op de vegan versie en ben toen verder gaan kijken naar het “veganized” aanbod. Ik werd heel blij van het model van Sleek dus bestelde ik deze. Tot op de dag van vandaag ben ik echt superblij met mijn aankoop! Ze hebben een mooie pasvorm, zijn leedvrij en lopen als sloffen!