Oh wat is deze aardappelgratin lekker! Hij is crispy on top en lekker zacht en romig van binnen.
Van aardappelgratin uit een pakje naar een homemade vegan variant
Sinds ik plantaardig ben gaan eten ben ik wel wat specifieke gerechten gaan missen. Daar is aardappelgratin er eentje van. Het liefst zo een uit een pakje van de Appie, die vind ik het lekkerst. Helaas is deze dus niet vegan dus moest ik zelf aan de slag. Met wat inspiratie van het web is deze aardappelgratin ontstaan.
Aardappelgratin

- 1 kg aardappelen
- 1 blik kokosmelk
- 1 kopje sojamelk
- 2 rode uien
- 4 tenen knoflook
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 1 eetlepel mosterd
- zout en peper naar smaak
Optioneel
- 1 handje verse basilicum
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de rode uien in ringen
Doe alle ingrediënten behalve de aardappelen in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook voor zo'n 5 minuten
Snijd de aardappelen met een mandoline/groentesnijder of als je die niet hebt snijd dan de aardappelen dan in zo dun mogelijke plakken
Voeg de aardappelschijfjes toe aan de pan en roer alles goed – maar zachtjes – door elkaar
Giet het mengsel over in een ovenbestendige schaal, druk het een beetje aan met een spatel en dek de bovenkant af met bakpapier
Schuif de gratin in de oven en bak hem zo'n 15 minuten. Haal hierna de bakpapier van de bovenkant en bak hem dan nog 10 minuten (in totaal staat hij dus 25 minuten in de oven)
Optioneel
Verdeel de basilicum op de bovenkant
Laat een reactie achter