Lunch

Recept: Vegan Roerei op aubergine

Toen ik nog niet plantaardig at, was ik gek op ei. Gekookt, gebakken, gevuld, maar zeker ook roerei! Die laatste is vrij gemakkelijk zelf te maken met maar 4 ingrediënten!

Kala namak onmisbaar in vegan roerei

Kala namak is echt onmisbaar als je een vegan roerei wilt maken. Kala namak is een zwart zout met een typische ei-smaak. Naast kurkuma vormen deze het uiterlijk van ei. Aangezien we voor een groot deel ‘met onze ogen eten’ is het van belang dat iets er zo uitziet zoals het orgineel.

Kala namak kun je meestal kopen bij je plaatselijke toko, of koop het op internet. Zoek op Kala namak en je treft verschillende aanbieders. Een gemiddelde Kala namak kost +/- een euro per 100 gram.

Vegan roerei

Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kala namak
  • 1 eetlepel olie

Optioneel

  • 1 aubergine

Instructies
 

  • Laat de tofu een beetje uitlekken en scheur het blokje in kleine stukjes. Je mag je hier helemaal uitleven; kleine stukjes tot grotere brokken. Meng vervolgens de tofu met de kala namak en de kurkuma en bak het af in 5 minuten op matig vuur.

Notities

Wil je je roerei op aubergine serveren? Snijd dan de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en smeer deze in met een mengel van olijfolie en peper en zout en bak deze gaar in een grillpan of in een liggend tostiapparaat, of in een oven (op 200℃ )